Mazda 6 ja USB liitin

Ensimmäisen korimallin Mazda 6 (tuotannossa vuosimalliin 2007) oli vielä sitä ikäluokkaa, jossa ei USB liitintä löytynyt varustelistoista. Nykyautoissa tuo alkaa olla lähes pakollinen varuste eriasteisten laitteiden lataamiseen, ja virran syöttöön. Toki ongelman voi ratkaista esim. ostamalla tupakansytyttimeen menevän USB muuntokappaleen, mutta itse päätin rakentaa pysyvän ratkaisun, kun Dealextremestä tuli vastaan sopiva komponentti.

Asennus oli suhteellisen […]

Mazda 6 ja lambda-anturi

Mazda 6 (2.3 gt, vuosimallia 2006) oli jo pitempään polttanut selkeästi enemmän bensiiniä, kuin mitä on normaalia. Kulutuksen vertailu on ollut helppoa, koska olen vuosia sahannut käytännössä samaa reittiä kodin ja työpaikan välillä vastaavalla autolla. Kun auto on kunnossa, kulutus asettuu noin 8.9 litran tuntumaan sadalla kilometrillä. Parhaimmillaan bensaa kuitenkin meni nyt 10.7 litraa. Tuon […]

Mazda 6 2.3 GT ja moottoriongelma

Tämä on tarina Mazda 6 2.3 GT:n (vuosimallia 2006) moottorin vaihtoon johtaneesta tapahtumaketjusta. Ei mikään ainokainen ongelma tämän moottorityypin kohdalla, mutta ei nyt ihan joka omistajalle tule vastaan. Tarina on kirjoitettu lähinnä tietolähteeksi niille, joille vastaava tilanne tulee eteen.

Taustoja:

Tiesin jo auton ostaessani (yksityinen myyjä) ottavani riskin tässä autossa moottorin osalta. Nykyautojen moottorin kuntoa […]

Huoltokirjoista

Pidän autojen huoltokirjoja verkossa lähinnä vanhasta tottumuksesta. Aloitin tämän Volvo Amazonin ollessa kulkupeli lähinnä halusta kertoa muille mobilisteille mitä harrasteauton ajossa pitäminen käytännössä vaatii. Nyttemmin jatkunut lähinnä tapana. Pysyvätpä ainakin helposti saatavilla ja tallessa.