Mazda 6 ja USB liitin

Ensimmäisen korimallin Mazda 6 (tuotannossa vuosimalliin 2007) oli vielä sitä ikäluokkaa, jossa ei USB liitintä löytynyt varustelistoista. Nykyautoissa tuo alkaa olla lähes pakollinen varuste eriasteisten laitteiden lataamiseen, ja virran syöttöön. Toki ongelman voi ratkaista esim. ostamalla tupakansytyttimeen menevän USB muuntokappaleen, mutta itse päätin rakentaa pysyvän ratkaisun, kun Dealextremestä tuli vastaan sopiva komponentti.

Asennus oli suhteellisen […]

Mazda 6 ja lambda-anturi

Mazda 6 (2.3 gt, vuosimallia 2006) oli jo pitempään polttanut selkeästi enemmän bensiiniä, kuin mitä on normaalia. Kulutuksen vertailu on ollut helppoa, koska olen vuosia sahannut käytännössä samaa reittiä kodin ja työpaikan välillä vastaavalla autolla. Kun auto on kunnossa, kulutus asettuu noin 8.9 litran tuntumaan sadalla kilometrillä. Parhaimmillaan bensaa kuitenkin meni nyt 10.7 litraa. Tuon […]

Mazda 6 2.3 GT ja moottoriongelma

Tämä on tarina Mazda 6 2.3 GT:n (vuosimallia 2006) moottorin vaihtoon johtaneesta tapahtumaketjusta. Ei mikään ainokainen ongelma tämän moottorityypin kohdalla, mutta ei nyt ihan joka omistajalle tule vastaan. Tarina on kirjoitettu lähinnä tietolähteeksi niille, joille vastaava tilanne tulee eteen.

Taustoja:

Tiesin jo auton ostaessani (yksityinen myyjä) ottavani riskin tässä autossa moottorin osalta. Nykyautojen moottorin kuntoa […]

Polo ja jäätyvien ovien ongelma

Osassa Volkswagen-konsernin autoista (etenkin 90 luvun loppupuolella, sekä 2000 luvun alussa rakennetuissa) on ongelmana lukkomekanismin jäätyminen. Itse lukko kyllä aukeaa (lukkopesä ei ole jäässä), mutta ovet pysyvät kiinni lukkomekanismin jumittaessa.

Minulla on ajossa vuosimallia 2000 oleva Polo, jossa ongelma on ollut (mallille tyypillisesti) varsin jatkuva. Korjausyrityksiä on vuosien saatossa tullut tehtyä useita, ja koska lukkomekanismiin […]

Huoltokirjoista

Pidän autojen huoltokirjoja verkossa lähinnä vanhasta tottumuksesta. Aloitin tämän Volvo Amazonin ollessa kulkupeli lähinnä halusta kertoa muille mobilisteille mitä harrasteauton ajossa pitäminen käytännössä vaatii. Nyttemmin jatkunut lähinnä tapana. Pysyvätpä ainakin helposti saatavilla ja tallessa.

Autokauppoja

Ostettiin Mazda, kun kun kesäksi halusi kunnollisen, ilmastoidun auton (ja muutenkin kun aikaa ei ole auton kanssa puuhastella niin kuin ennen päätin uudistaa ajokalustoa). Camry myytiin pois. Mazdan huoltokirja lisättiin sivuston huoltokirjoja osioon.