Mazda 6 ja USB liitin

Ensimmäisen korimallin Mazda 6 (tuotannossa vuosimalliin 2007) oli vielä sitä ikäluokkaa, jossa ei USB liitintä löytynyt varustelistoista. Nykyautoissa tuo alkaa olla lähes pakollinen varuste eriasteisten laitteiden lataamiseen, ja virran syöttöön. Toki ongelman voi ratkaista esim. ostamalla tupakansytyttimeen menevän USB muuntokappaleen, mutta itse päätin rakentaa pysyvän ratkaisun, kun Dealextremestä tuli vastaan sopiva komponentti.

Asennus oli suhteellisen helppo. Mazdan keskikonsoli lähtee irti nykäisemällä, ja virran USB:ille otin rosvoliittimillä tupakansytyttimen johdoista.
Lopputulos näyttää tältä.

usb

Aiemmin oli tullut rakennettua AUX liitin auton stereoihin (maahantuoja tajosi ainoaksi ratkaisuksi stereoiden vaihtoa, hintaan 700€). Tuo vaatii hieman enemmän puuhastelua, mutta onnistui minulta ainakin näitä ohjeita seuraamalla.

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>